Kesäinen marja hyytelökakku

pohja:

  • 150 g digestive-keksejä
  • 75 g margariinia

täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g philadelphia-juustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  •  250 g marjasekoitusta (mustikka, mansikka, vadelma)
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunanmehua

päälle:

  • 200 g vadelmia
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vadelmamehua
  1. Sulata rasva ja murskaa keksit, sekoita keskenään hyvin ja painele
    leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan
    pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon sokerit, juusto ja marjat.
  3. Kiehauta sitruunamehu, liota kylmästä vedestä puristetut
    liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan
    sekoittaen täytteeseen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi
    tunniksi.
  4. Kaada täytteen päälle vadelmat. Kiehauta mehu ja liuota vedestä
    puristetut liivatelehdet siihen, anna jäähtyä hieman ja kaada seos
    vadelmien päälle.
  5. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään ja irrota kakku varovasti vuoastaan.
About these ads
This entry was posted in Ei kategoriaa. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s